bentebent.blogg.se

Hejhej! Här kan ni följa Ellas & Linneas resa i Asien.

Koh Lanta

Publicerad 2015-03-21 10:59:18 i Allmänt,

Under den senaste veckan har det hänt en hel del då vi rest mellan flera olika platser, kommer därför göra ett inlägg för varje plats. Vi börjar med Koh Lanta dit vi anlände måndagen den 16/3. 

Första dagenspenderades på stranden i vanlig ordning. På tisdagen tog vi på oss våra gympaskor och började en lång och svettig promenad men med ett mål i sikte - Koh Lanta Animal Wellfare. 

koh Lanta animal Wellfare är en organisation som tar hand om skadade gatuhundar och katter ifrån ön. Alla som jobbar där är frivilliga volontärer ifrån olika delar av världen. Vad de gör är att de får in skadad djur som hittats på ön och vårdar samt rehabiliterar dem. De får bo där medans organisationen letar efter folk som vill adoptera djuren. Detas vison är att alla djuren ska lämna ön och få nya trygga hem. 

När vi var där var det ett par hundar som blivit adopterade av svenskar och ska snart få åka till sina nya hem. 

Vi fick en guidad tur av en volontär som berättade om verksamheten och visade oss runt i lokalerna och bland alla djuren. Vi fick även sitta inne i en av hundgårdarna där vi fick leka och gosa med hundarna. Varje hund på anläggningen hade sin specifika historia bl.a. Sandwich som bara hade tre ben efter att blivit påkörd för att sedan blivit lämnad att dö. 

Vi hade en mycket lärorik dag och beundrar volontärernas hårda arbete för att hjälpa dessa djur. 







Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela