bentebent.blogg.se

Hejhej! Här kan ni följa Ellas & Linneas resa i Asien.

Koh Tao

Publicerad 2015-03-09 11:06:35 i Allmänt,

Ca en vecka har gått sen vi senast uppdaterade bloggen så nu ska ni få läsa vad vi pysslat med de senaste dagarna....

Ifrån lördag den 28/2 - lördagen den 7/3 befann vi oss alltså på Koh phangan. Dagarna flöt på med förmiddagsläsning på verandan - några timmar på starnden - ännu mer läsning på verandan osv. Vi har hade det riktig skönt med andra ord. På onsdagen trädde vi två svenska tjejer som bodde på samma ställe som oss. Tillsammans gick vi på Koh phanangs kända " Full moon party" vilket var mycket trevligt. Där serverades drinkar i "buckets" - alltså strandhinkar, folk klädde sig i neonfärger, målade med neonfärger på kroppen och tillslut dansade på stranden med ca 20.000 andra glada deltagare. 

Förutom full moon party har vi även lyxar till det med manikyr, pedikyr och massage under vistelsen på ön. Det är lätt att unna sig saker som dessa eftersom priserna ligger på  300 bath för manikyr och pedikyr samt 300 för 1h massage - 300 bath är ca 77 svenska kronor. 


På lördagen tog vi oss till grannön Koh Tao. En liten mysig ö med ett av de bästa lägena i landet för dykning. Det märks att den främsta anledningen att turister kommer till ön är för att dyka eller snorkla överallt ser du dykarklubbar, dykaffärer och reklam för olika dykkurser eller dyk/snorkel turer. 


Första dagen på Koh Tao tog vi en långpromenad och vandrade upp till en utsiktsplats där de byggt en liten restaurang. Vi tog oss varsin juice och hämtade andan efter backarna samt såg på den otroliga utsikten. 


Dag två hyrde vi mopeder, köpte varsin snorkel och cyklop varefter vi begav oss neråt på ön till ett ställe de kallar för sharkbay. Namnet har stället fått då det finns både revhajar och black tip shark , vilka är lätta att se även vid snorkling då de befinner sig nära strandkanterna. 

Vi såg otroligt många vackra fiskar i alla möjliga storlekar och färger. Det var spännande att simma runt dem eftersom de inte alls är skygga så länge du inte försöker ta på dem så simmar de brevid dig och bryr sig inte att man är där. 

Tyvärr avslutades våran snorkeltrip drastiskt då Ella skar upp sin fot på en korall. Ett ordentligt sår på foten gjorde att vi fick slänga ihop våra grejer och med hjälp av en snäll australiensare ta oss till närmsta sjukhus. Väl på sjukhuset fick hon sys med fyra stygn. Nu haltar alltså Ella omkring med bandage på foten med förhoppningar om att kunna ta bort stygnen om en vecka. Trots förutsättningarna mår hon bra och det jobbigaste nu är att hon inte får bada fören stygnen är borta så vi försöker hitta på andra roliga aktiviteter. 

Tillsammans med de andra svenska tjejerna som kom hit igår eftermiddag har vi idag åkt runt på våra mopeder och utforskat ön, bl.a. letade vi flera timmar efter ett valsklett som när vi väl fann det gjorde oss ganska besvikna men vi fick åtminstone se mycket fin natur på vägen. 

Ikväll är det middag med planering för kommande destination med våra nya vänner - Ha det bra så hörs vi snart! 

Kram Ella & Linnea 










Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela